+ Meer informatie

DIENST VAN DE VROUW

2 minuten leestijd

Zoals bekend heeft de generale synode 2001 zich uitgebreid bezig gehouden met de ‘dienst van de vrouw’ in de gemeente. Ter synode diende het rapport van een studie-deputaatschap dat onderzocht ‘of en in hoeverre er in onze kerken recht wordt gedaan aan de gaven en diensten, waarmee de Heilige Geest zowel mannen als vrouwen in de nieuwtestamentische gemeente heeft toegerust’. Op de synode was er grote waardering voor dit gedegen en heldere rapport. Met algemene stemmen nam de synode de voorstellen van de commissie, die de bespreking van dit rapport had voorbereid, over.

Eén van de besluiten van de synode was om ‘de kerken het rapport ‘Dienst van de vrouw in de gemeente’ samen met het commissierapport aan te bieden ter bezinning en als handreiking’. Inmiddels is dit boek verschenen en hebben alle kerkenraden een exemplaar ontvangen.

Vanzelfsprekend is het boek ‘Dienst van de vrouw’ ook voor kerkleden en belangstellenden beschikbaar. Uiteraard kunnen ook kerkenraden meer exemplaren bestellen. Het boekje kost slechts € 8,50 en is te bestellen bij het dienstenbureau in Veenendaal en bij elke boekhandel.

Voor een bestelling in de boekhandel is het ISBN-nummer: 90 5881 089 5. Bij het dienstenbureau kan de bestelling geplaatst worden via de telefoon (0318–58 23 50), de fax (0318–582351), per email (lkb@cgk.nl) of via de website (www.cgk.nl en dan doorklikken naar dienstenbureau—documentatie—bestellest).

Geve de Koning van de kerk dat deze uitgave tot zegen zal zijn in en voor de gemeenten.

HET OUD-MODERAMEN VAN DE GENERALE SYNODE 2001.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.