+ Meer informatie

Boekhouder ex-notaris

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Een speciaal rechercheteam van de rijkspolitie heeft gistere» de 38-jarige J. W. M. van Z. uit Koog aan de Zaan, boekhouder van de omstreden exnotaris mevrouw J. S.-S., aangehouden op verdenking mededader te zijn van een aantal verduisteringszaken, samen met mevrouw S.

Het gaat volgens een woordvoerder van de rijkspolitie voorlopig om een bedrag van 90.000 gulden.

Hetzelfde rechercheteam, dat zich bezig houdt met de door de ex-notaris en de internationale oplichter Arie O. (heer Olivier) ontwikkelde activiteiten, heeft eind vorige week de Hilversumse directeur L. B. (41) aangehouden. Deze wordt verdacht medeplichtig te zijn aan een poging Slavenburgs Bank in Amsterdam op te lichten. Slavenburgs Bank kreeg begin dit jaar via de telex, ondertekend door een andere bank, opdracht een half miljoen gulden van een andere rekening te storten op de rekening van mevrouw S.-S. omdat de onderling tussen de banken afgesproken codetekens ontbraken op het telexbericht kreeg de directie van Slavenburgs Bank argwaan. De telex bleek afkomstig van een maatschappijtje waar behalve de aangehouden B. ook Arie O. bij betrokken was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.