+ Meer informatie

De Graaf: Geen aaw-rechten voor beiaarden

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Staatssecretaris De Graaf van sociale zaken en werkgelegenheid heeft een dringend beroep gedaan op de Tweede Kamer om mee te werken aan een spoedprocedure om bejaarden uit te sluiten van voorzieningen in het kader van de Algemene Arbeidsongeschiktheidswet (aaw). Het gaat om rolstoelen, krukken en dergelijke, maar ook om aanpassing van het huis op kosten van het aaw-fonds waarop 65-plussers met ingang van 1 januari 1990 recht zouden krijgen.

De kosten daarvan kunnen oplopen tot acht miljard gulden en dat risico is te groot, zo meent het kabinet. In een brief aan de Tweede Kamer erkent de staatssecretaris dat met die uitsluiting van bejaarden een ander risico ontstaat, namelijk dat de zogeheten afkapleeftijd van 65 jaar op grond van internationaal recht door de rechter niet wordt geaccepteerd.
Bejaarden worden vanaf 1 januari vrijgesteld van premiebetaling aaw. Zij zouden die premie gaan betalen in het kader van de belasting- en premieherziening krachtens het stelsel-Oort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.