+ Meer informatie

Christenen mogen geen gids zijn in Jeruzalem

1 minuut leestijd

JERUZALEM — De Israëlische minister van Toerisme heeft reisbureaus die opereren in Jeruzalem de verplichting opgelegd gidsen in dienst te nemen die gerechtigd zijn groepen pelgrims op „heilige grond" te begeleiden.

Volgens ingewijden betekent dat het verbod aan priesters, dominees en andere christelijke ambtsdragers om op "heilige grond" als gids te fungeren. De Israëlische minister van Toerisme dreigt de reisbureaus hun vergunning af te nemen, als ze zich niet aan dat verbod houden.

De brief van de minister heeft beroering gewekt in christelijke kringen in Jeruzalem. Instanties van leken en religieuzen hebben besloten de zaak voor te leggen aan het Vaticaan en Westerse regeringen.

Er zijn, aldus het ministerie van Toerisme, 3000 gidsen met toestemming. Christeliike autoriteiten in Jeruzalem benadrukken dat dat op een paar uitzonderingen na allemaal Israëlieten zijn.

De reisbureaus hebben christenen als gids in dienst omdat die kennis bezitten die anderen doorgaans niet hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.