Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Zomer aan tafel

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Zomer aan tafel

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Natuurlijk wil je in de zomer het liefst buiten eten. Maar in ons koude kikkerlandje is het altijd handig een plan B achter de hand te hebben. Dus haal je gewoon buiten naar binnen wanneer er onverwachts een zomers buitje valt. En geniet je, binnen of buiten, van een zomers gedekte tafel!

- Schuif de gordijnen open, zet de eettafel bij het raam of bij de open tuindeuren. Dit geeft een heerlijk buitengevoel.

- Maak leuke, ”groene recepten”, zoals groene gazpacho of een fris kiwitoetje.

- Maak servetringen van tuinkruiden… puur natuur!

- Dek de tafel in groene tinten en combineer dat met fris, zomers wit en houten elementen. - Pluk wat bloemen in de tuin of berm. Zet ze nonchalant neer in eenvoudige (jam)potjes. Boterbloemen en madeliefjes geven ook al een groots effect.

- Een sprankelend zomers drankje erbij, en laat het heerlijke buiteneten maar beginnen.


Fris toetje met kiwi en kokosroom

Ingrediënten
(4 of 8 kleinere weckpotjes)

• 4 kiwi’s
• bosje munt
• 250 ml slagroom
• 100 g Griekse yoghurt
• 3 eetlepels gemalen kokos (bij de bakspullen in de supermarkt)
• 2 eetlepels suiker
• voor de garnering wat extra schijfjes kiwi en blaadjes munt en verkruimelde kokosbiscuits

1. Schil de kiwi’s en maak ze samen met het bosje munt fijn. Bewaar wat muntblaadjes voor de garnering.
2. Klop de slagroom met de suiker op tot bijna stijf en mix de Griekse yoghurt en kokos erdoor.
3. Verdeel het kiwimengsel over de potjes.
4. Schep er wat kokosroom bovenop en garneer met de munt en eventueel extra gemalen kokos of ver- kruimelde kokosbiscuits.

Tips:
- Vervang desgewenst de suiker door agavesiroop en de koekjes door noten.

- Wil je dit toetje van te voren maken? Kruimel dan pas vlak voor het serveren het koekje erover, zodat de kruimels lekker knapperig blijven.


Groene gazpacho

Ingrediënten:

• 500 g verse doperwten (of diepvrieserwten, ontdooid)
• 1 komkommer, geschild en grof in partjes gesneden
• 2 rijpe avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
• 1 bosje munt, alleen de blaadjes
• 1 bosje peterselie, alleen de blaadjes
• 600 ml water of groentebouillon
• het sap van 1,5 limoen
• zout en peper uit de molen
• yoghurt, extra vergine olijfolie en evt. knapperig brood voor erbij

1. Blancheer de erwten 3 minuten in kokend water als je verse gebruikt. Giet ze af en laat ze schrikken onder de kraan. Gebruik je diepvrieserwten, laat deze dan ontdooien.
2. Pureer de doperwten, komkommer en de avocado’s samen met het limoensap, kruiden en het water of de groentebouillon.
3. Proef even en voeg naar smaak zout en peper toe.
4. Zet de gepureerde soep nog 30 minuten of tot gebruik in de koelkast.
5. Verdeel de gazpacho over kommen, mokjes of glaasjes. Druppel er een beetje yoghurt en extra vergine olijfolie over en serveer er evt. knapperig brood bij.


Vispakketjes

Ingrediënten
(4 personen)

• 4 kabeljauwfilets
• groene pesto
• cherrytomaten, handjevol
• zwarte olijven, handjevol
• 1 bol mozzarella
• citroensap
• verse basilicumblaadjes
• groene pesto
• zout en peper

1. Verwarm de oven voor op 200˚C
Halveer de tomaatjes en de olijven en snijd de mozzarella in plakjes.
Smeer een laagje pesto op de bovenkant van de vis en leg de filets op 4 vellen bakpapier (of aluminiumfolie)
2. Verdeel de plakjes mozzarella, de tomaatjes en olijven over de filets. (Het komt niet zo nauw, vind je olijven niet lekker, dan laat je ze weg.) Besprenkel met citroensap.
Vouw het pakketje dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen en leg ze ongeveer 15-20 minuten in de oven.
3. Haal de pakketjes uit de oven. Let op: bij het openen van een pakketje komt er hete stoom uit! Bestrooi met de verse basilicumblaadjes en eventueel beetje extra peper en zout uit de molen naar eigen smaak.


Zomerse ijsblokjes:
Doe in elk vakje van een ijsblokjeshouder een besje, stukje fruit of muntblaadje. Vul de zakjes bij met water en zet in de vriezer tot ze zijn bevroren.

Verzamel verschillende glazen voor een speels effect en vul ze met water. En dan zo'n heerlijk ijsklontje erin... zomer in een glas!

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juni 2017

Terdege | 164 Pagina's

Zomer aan tafel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juni 2017

Terdege | 164 Pagina's