+ Meer informatie

Aandeelhouders NMB willen nu weer dividend

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De Vereniging Effectenbescherming en aandeelhouders van de Nederlandsche Middenstandsbank NV hebben het verhoogde dividend over 1976 (van ƒ 8,50 tot ƒ 10) aan de matige kant gevonden. Zij hebben het bestuur voor de toekomst om hogere uitkeringen gevraagd, mede gezien het feit dat de bank dit jaar 50 jaar bestaat, zo lieten zij op de jaarvergadering weten.

De verhoging van het dividend óver 1976, zo zei de voorzitter van de raad van commissarissen, mr. J. van Andel, hield geen verband met het jubileum, maar was een evenwichtige beslissing als onderdeel van het voorzichtige dividendbeleld van de NMB.

Op een mogelijke jubileumuitkering wilde de voorzitter van de raad van bestuur, de heer W. E. Scherpenhuijsen Rom, nu niet ingaan. Eerst moeten de verdere ontwikkelingen dit jaar worden afgewacht. Een jubileumuitkering komt pas aan de orde bij de vaststelling van het dividend over 1977, zo zei hij.

Mr. Van Andel had volledig begrip voor de positie van de aandeelhouders. Van de door hen gemaakte opmerkingen is kennis genomen en deze zullen in de besluitvorming worden betrokken. „We kunnen nu geen toezeggingen over het dividend 1977 doen", zo zei hij.

Verwachtingen

De NMB heeft goede verwachtingen voor dit jaar. De heer Scherpenhuijsen Rom herhaalde dat voor 1977 een gelijkblijvende winst per aandeel wordt verwacht.

Mr. Van Andel trad wegens het bereiken van de gestelde leeftijdsgrens af als voorzitter van de raad van commissarissen. Daar hij pas op 1 januari 1978 wordt opgevolgd door de heer K. Fibbe, zal prof. dr. H. C. Wytzes deze functie zolang waarnemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.