+ Meer informatie

Kort geding tegen actievoerende specialisten

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Vereniging Academische Ziekenhuizen (VAZ) spant een kort geding aan om te voorkomen dat medisch specialisten woensdag 27 november zondagsdiensten gaan draaien.

Het gaat om de specialisten die in dienst zijn bij acht academische ziekenhuizen. Die artsen verdienen minder dan collega's van andere ziekenhuizen.

De academische ziekenhuizen vinden dat patiënten te veel hinder ondervinden van de acties. Volgens een woordvoerder van de VAZ dient het kort geding waarschijnlijk begin volgende week.

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en de Orde van Medisch Specialisten (OMS) vinden dat de VAZ met het aanspannen van het kort geding een zware verantwoordelijkheid neemt. Hoe de uitspraak ook uitpakt, het zet de verhoudingen tussen de VAZ en de medisch specialisten op scherp, vinden zij. LAD en OMS wijzen erop dat bij de acties zorgvuldig te werk wordt gegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.