+ Meer informatie

Ds. Hoogerland deed intrede te Dirksland

2 minuten leestijd

DIRKSLAND - Ds. A. Hoogerland heeft woensdag intrede gedaan in de Gereformeerde Gemeente van Dirksland.

In de middagdienst was de nieuwe dominee, bevestigd door ds. H. Ligtenberg te Middelharnis. Deze predikant had als tekst voor de bevestigingsdienst gekozen Johannes 9 vers 4a. Onder het thema van de arbeid van Vaders gezonden Knecht kwam hij tot twee hoofdgedachten namelijk: de inhoud van Zijn arbeid en de noodzaak van de arbeid.

In de avonddienst deed ds. Hoogerland intrede. De uit Krabbendijke gekomen predikant had als tekst voor de prediking het achttiende vers uit het vijfde hoofdstuk van de tweede brief van Paulus aan de gemeente van Korinthe: En al deze dingen zijn uit God, Die ons met Zichzelven verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening der verzoening gegeven heeft.

Het thema luidde: De verzoening met God door Christus. De prediking was onderverdeeld in drie punten te weten: De oorzaak der verzoening, de daad der verzoening en de bediening der verzoening.

Na de intrede-prediking werd ds. Hoogerland toegesproken door ds. Ligtenberg namens classis en particuliere synode zuid-west. Ds. Dekker sprak namens de Nederlands Hervormde Kerk te Dirksland terwijl burgemeester Bos namens de gemeente Dirksland het woord voerde.

Namens zijn oude gemeente Krabbendijke werd ds. Hoogerland door ouderling Blik toegesproken. Ouderling Struik heette de nieuwe predikant welkom namens de gemeente Dirksland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.