+ Meer informatie

Chemisch afval

2 minuten leestijd

Het is de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen (NVVH) een doorn in het oog dat de overheid nog altijd niet heeft besloten tot invoering van een logo voor klein chemisch afval. Zo'n herkenningsteken zou het leven van bewust inkopende consumenten een stuk eenvoudiger kunnen maken. Het kca-logo maakt immers in één oogopslag duidelijk dat een prOdukt in het afvalstadium niet in de vuilniscontainer thuishoort.

Twee jaar geleden klopte de NVVH —die als vereniging de meeste bekendheid heeft verworven met een ander kenteken, het groene schildje met "goedgekeurd door"- al bij het ministerie van VROM aan om aan te dringen op invoering van zo'n logo. De huisvrouwen kregen de indruk dat men er wel enthousiast over was-. Het idee werd tenminste in het Nationaal Miheubeleidsplan Plus opgenomen. Bovendien 'werkt' het departement van minister Alders aan de invoering van het logo. Maar niemand heeft er verder nog iets van gemerkt.

Vorige week hebben de dames van het bestuur kritisch gewinkeld met milieuman Lucas Reijnders (onder meer hoogleraar milieukunde). Om de gang van zaken v/at te bespoedigen, voorzagen ze in een Rijswijkse supermarkt een fles afwasmiddel van een zelfontworpen kca-logo. Bovendien werd er een petitie naar het ministerie van milieubeheer gestuurd. Er is geen tijd meer te verliezen, het bedrijfsleven moet vanaf nu verplicht worden tot het vermelden van een kca-logo, meent de NVVH.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.