+ Meer informatie

Kalfsvlees mag weer naar Italië

1 minuut leestijd

Ingaande dinsdagnacht, 20 augustus te 01.00 uur mag Nederlands Kalfsvlees en veevoeder (behoudens een relatief kleine restrictie ten aanzien van een bepaalde firma) weer vrijelijk in Italië worden ingevoerd.

De Italiaanse eisen met betrekking tot de certificaten zullen vanaf dat moment zijn ingetrokken. Dit is mede het resultaat van de tussenkomst van minister mr. A, van der Stee (Landbouw en visserij) en staatssecretaris J. P- M. Hendriks (Volksgezondheid en milieuhygiëne) bij hun Italiaanse ambtgenoot van voUcsgezondheid.

De tegemoetkoming aan de Italiaanse wens inzake het veevoeder afkomstig van de bij deze affaire betrokken Nederlandse firma heeft de Veeartsenijkundige dienst zich bereid verklaard gedurende zes maanden de kunstkalvermelk van de firma te bemonsteren en de te certificeren.

Teneinde een ongestoord verloop van de export van kalfsvlees te verzekeren en bij voorbaat ieder denlcbeeldig risico uit te sluiten, heeft de Veeartsenijkundige dienst bepaald dat tot 19 s^tember a.s. geen kalfslevers en kalfsnieren naar Itali ëmogea worden uitgevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.