+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Beknopt onderricht in de
ONVERVULDE PROFETIEN
door George Lovely, A. B.,
uitgave van W. J. Pieters, Oostburg

Dit boekje is uit het Engels vertaald. Lovely was predikant te Calcutta. De bewerker is J. G. van Moosel.

De heer Pieters hoopt met de her-uitgave van dit werkje, dat in 1869 in ons land voor het eerst van de pers kwam, trouwe Schriftgelovigen een dienst te bewijzen.

De schrijver geeft zijn inzichten in vragen en antwoorden in 8 hoofdstukken, alsvolgt getiteld: de tegenwoordige bedeling; de herstelling der Joden; de mens der zonde; de wederkomst des Heeren; de eerste opstanding; het duizendjarige rijk; het oordeel; de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Er volgt een naschrift van de bewerker.

Het boekje verdedigt het duizendjarig rijk na de wederkomst van Christus en een eerste opstanding. Dat kan in een werkje van 80 blz. slechts zeer beknopt zijn. Wil men wat weten van deze leer, nu dan kan men hier een en ander vinden.

Het behoeft niet gezegd te worden, dat we het met de schrijver niet eens zijn. Onze belijdenis spreekt zich anders uit. Daarom volstaan we met deze aankondiging.

Het boekje kost ingenaaid f 3,90, gebonden f 5,90.


L. van den Dool Ds. Bernardus Smytegelt
Uitgeverij W. J. Pieters, Oostburg


Dit boekje van ruim 40 blz. handelt over de bekende Middelburgse predikant, die leefde van 1665-1739. Hij diende vóór Middelburg de gemeenten van Borssele en Goes. De meeste jaren van zijn ambtelijke loopbaan heeft hij in Middelburg doorgebracht. Zijn naam is onder ons bekend. Zijn werken worden nog gelezen. In zo’n kort bestek kan natuurlijk niet veel gezegd worden. Daardoor is het gevaar te kort te doen aan iemand als Smijtegelt. Van den Dool weet echter wel belangrijke dingen op eenvoudige wijze naar voren te brengen. Men leze zelf. Het boekje kost ingenaaid f 3,90, gebonden f 5,90.

Een paar opmerkingen willen we nog maken. Hoe is de naam: Smytegelt of Smijtegelt? De titelpagina spreekt van Smytegelt, verder is er sprake van Smijtegelt. Op blz. 42 lezen we van Smijtegelts biddagpredikanten. Dat moet zijn Smijtegelts biddagpredikatiën. Zie de inhoudsopgave.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.