+ Meer informatie

Sadat wenst nog geen oppositie

1 minuut leestijd

CAIRO — De Egyptische president Anwar Sadat wil het bestaande één partijenstelsel handhaven. In een vrijdag in Cairo gepubliceerd witboek stelt hij voor ook nationale belangengroepen toe te laten tot de enige partij in zijn land, de Arabische Socialistische Unie (ASU).

Sadat is van mening dat vakbonden, beroepsorganisaties, jeugdorganisaties en vrouwenverenigingen voortaan •.collectief" in de ASU vertegerawoordigd dienen te zijn. Tot dusver kent de partij ^Ueen individuele leden. Het lidmaatschap moet, aldus de president, op basis van vrijwilligheid gebeuren. Nu is het nog zo dat als men een functie wil bekleden in de regering, bij overheidsdiensten, in het bedrijfsleven, bij het onderwijs en persmedia en in de wetenschappelijke wereld men lid van de partij moet wordein. De eertijds beruchte ve\w,ngenis Het Steen aan de Scheldeltade te Antwerpen, is nu een trekpleister voor vele toeristen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.