+ Meer informatie

„Lenins graf verdwijnt van Rode Plein'

1 minuut leestijd

BERLIJN (AP) - Het lichaam van Wladimir Iljitsj Lenin, de grondlegger van de Communistische Partij van de Sowjet-Unie, wordt volgens de burgemeester van Moskou „vroeg of laat" weggehaald uit het mausoleum op het Rode Plein en naar elders overgebracht.

jj

Gavriil Popov, die meehielp aan het doen mislukken van de staatsgreep van vorige week, wees erop dat een aantal communistische standbeelden in Moskou al van de sokkel is gehaald en zei te verwachten dat de overblijfselen van Lenin zullen volgen.

Popov zei dat er „rechtmatige suggesties" zijn gedaan om Lenin van het Rode Plein weg te halen en bij te zetten in het graf van zijn moeder.

De graftombe waar Lenin gebalsemd ligt opgebaard, is een symbool van het communisme en wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht.

Lenin stierf in 1924. Zijn opvolger Stalin werd na diens dood in 1953 eveneens in het mausoleum ondergebracht. Enkele jaren later werd hij in een periode van destalinisatie herbegraven bij het Kremlin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.