+ Meer informatie

Beroep tegen verbod verkoop tijdschriften bij benzinestations

1 minuut leestijd

's-GRAVELAND (ANP) - De Nederlandse Organisatie van Tijdschriftuitgevers (NOTU) gaat bij het gerechtshof in Den Haag in beroep tegen het aan banden leggen van de verkoop van tijdschriften bij benzinestations.

Dat heeft de NOTU gisteren bekendgemaakt. De organisatie kan zich niet vinden in de uitspraak van de president van de rechtbank in Den Haag dat de verkoop van tijdschriften tijdens winkelsluitingstijden verboden is.

Volgens de NOTU is de Haagse rechtbank-president er volstrekt aan voorbij gegaan dat door het verkoopverbod een afzonderlijk verkoopkanaal dreigt te verdwijnen. De NOTU stelt dat een derde deel van de pomphouders de verkoop van tijdschriften inmiddels heeft gestaakt.

Bovendien vinden de tijdschriftuitgevers het principieel onjuist dat een onderscheid wordt gemaakt tussen dagbladen en tijschriften. Kranten mogen wel buiten de reguliere uren worden verkocht. Verder bestrijdt de NOTU dat de verkoop van tijdschriften bij benzinestaions concurrentievervalsend is tegenover de gewone detailhandel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.