+ Meer informatie

Canadezen willen Brits papierbedrijf

1 minuut leestijd

MONTREAL — De Canadese onderneming Colsolidated- Bathurst Inc. heeft plannen voor de aankoop van de grote Britse papierfabriek in Ellesmere Port van de Bowater Merse.v Corporation Ltd.

Vorig jaar is die fabriek in verband met jarenlange verliezen gesloten en daarmee verdwenen 1600 arbeidsplaatsen. Zij wordt tot de grootste papierbedrijven van Europa gerekend.

Consolidated Bathurst heeft een optie van zestig dagen om het bedrijf over te nemen. Zij onderzoekt de mogelijkheid om de fabriek geschikt te maken voor de produktie van krantenpapier voor de Westeuropese markt. Bathurst wil dan wel steun ontvangen van 'de regering van de Canadese provincie New Brunswick en van de Britse regering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.