+ Meer informatie

Experiment met thuiszorg voor risicozwangeren

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Het Academisch Ziekenhuis Utrecht wil samen met het Elisabeth Ziekenhuis en het Maria Ziekenhuis in Tilburg een experiment beginnen met thuiszorg voor risicozwangeren: vrouwen met een sterk verhoogde bloeddruk, een kans op zwangerschapsvergiftiging of een niet goed functionerende placenta.

In dergelijke gevallen hebben de zwangeren rust nodig en moet hun conditie en die van het kind regelmatig worden gecontroleerd. Volgens de projectleider, de Utrechtse gynaecoloog dr. H. W. Bruinse, hebben zwangeren thuis meestal meer rust dan in het ziekenhuis, waar ze zich nogal eens zorgen maken. •

Urine controleren, bloeddruk meten en bloed afnemen kan in principe ook thuis. Volgens Bruinse zijn ook hartfilmpjes van het ongeboren kind thuis te maken als extra apparaten worden aangeschaft voor verloskundigen. Zij kunnen de filmpjes telefonisch doorsturen naar een computer in het ziekenhuis.

De zwangeren die thuis blijven, kunnen op elk moment hulp inroepen van klinisch geschoolde verloskundigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.