+ Meer informatie

Boeing: Wegvallen Airbus ongezond voor industrie

1 minuut leestijd

SEATTLE - Een eventuele ondergang van Airbus zou buitengewoon ongezond zijn voor de luchtvaartindustrie.

Dat schrijft Randy Baseler, vicepresident Marketing bij Boeing op zijn weblog.

De topman wordt vaak gevraagd wat de problemen met de A380 voor gevolgen heb-ben voor Boeing en de rest van de luchtvaart. "Het antwoord is vrij simpel: wij hebben er niets aan", zo verklaart Baseler.

Volgens de topman van Boeing zou het jammer zijn als Airbus door de problemen met de A380 ten onder zou gaan. "Een gezonde markt heeft goede concurrentie nodig."

Toch zal Airbus het volgens Baseler wel redden. "Het is nu even een moeilijke periode voor Airbus, maar ze zullen er goed uit komen. Hopelijk blijven ze nog lang onze concurrent."

Boeing heeft dit jaar tot nu toe 295 toestellen aan zijn klanten afgeleverd. Airbus leverde in de eerste acht maanden van dit jaar 283 verkeersvliegtuigen af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.