+ Meer informatie

Stapje voor stapje

2 minuten leestijd

Iemand die het daar niet mee eens is, is dominee Abel Rodrigues uit het plaatsje Sintra, gelegen op een uur gaans in een boemeltreintje vanuit Lissabon.

De pastor die „zich verre van de politiek houdt", wil desgevraagd op een bescheiden manier best zijn mening geven over de uitslagen van de parlementsverkiezingen. „Na de Anjerre.volutie van 1974 hebben we een regering gehad van socialistisch/communistisch kaliber. Gedurende die periode werd ons land volslagen op zijn kop gezet. Het was een tijd van enorme verwarring. Portugal ging tot op de bodem van de zee. Slechts langzaam komt ons hoofd weer boven water en zien we dat Portugal in rustiger vaarwater terechtkomt".

„Persoonlijk denk ik dat Cavaco's gematigde beleid uitstekend bij de mentaliteit van de Portugezen past. Namelijk stapje voor stapje werken aan de noodzakelijke veranderingen. Niets overhaast doen. Daar houdt men in Portugal niet van. Je ziet dat zo'n politiek zijn vruchten afwerpt. De laatste twee jaar zijn er veel buitenlandse investeerders naar ons land gekomen. Zij hebben vertrouwen in de toekomst van Portugal", vervolgt de predikant die op de dag van de stemming —zondag— preekte in een onafhankelijke presbyteriaanse gemeente in Lissabon.

Ds. Rodrigues geeft Cavaco Silva „ondanks zijn schoonheidsfoutjes" de zegen. „Je moet altijd beseffen dat mensenwerk niet volmaakt is".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.