+ Meer informatie

Tol Suezkanaal niet betaalbaar voor schepen SU

1 minuut leestijd

PORT SAID (AP) - Omdat ze de tol niet meer kunnen betalen, liggen twee dozijn Sowjetvrachtschepen voor anl

Woordvoerders van de kanaaldienst verklaarden dat de problemen lijken voort te komen uit de huidige economische malaise in de SowjetUnie, waaronder een chronisch tekort aan harde valuta.

De tol voor de doortocht door het 162 kilometer lange kanaal, dat de Rode Zee met de Middellandse Zee verbindt, moet in een converteerbare valuta en vooruit worden betaald.

In de regel worden de tolgelden aan de Suezkanaaldienst betaald door scheepskantoren in Port Said, aan de kant van de Middellandse Zee of in de haven Suez, aan de kant van de Rode Zee.

Zegslieden verklaren dat het aantal gestrande Sowjetschepen, die alle in dienst zijn van overheidsrederijen, de laatste dagen is opgelopen. In Port Said liggen tien Sowjetschepen en in Suez veertien. Bij het Aswan scheepskantoor, agent in Egypte voor alle Sowjetschepen, zeiden woordvoerders dat de gebruikelijke betaling uit Moskou achterwege was gebleven. De Sowjet-Unie betaalt jaarlijks zo'n een miljoen dollar aan tolgelden voor het Suezkanaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.