+ Meer informatie

Weer problemen voor Belgische regeringsleider

1 minuut leestijd

BRUSSEL — Mark Eyslcens, de leider van de Belgische rooms-rode

„. . . regering zit, nauwelijks een week Situatie ernstig nadat hij op het nippertje zijn regeNott moesten al hun ring wist te redden alweer dik in de problemen.

Gisteren is namelijk het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) weggelopen uit een rondetafelconferentie met de werknemers en de regering. Het VBO vond de plannen die de regering-Eyskens ontworpen heeft om het bedrijfsleven in België te ontlasten volstrekt onvoldoende.

Vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, werd de Belgische regering het na grote interne spanningen eens over een program dat onder meer moest dienen om het Belgische bedrijfsleven meer lucht te geven. De fiscale lasten zouden volgens dat plan met ruim een miljard gulden verminderd worden en de sociale lasten voor het bedrijfsleven wilde men met ruim twee miljard gulden naar beneden brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.