+ Meer informatie

Infrastructuur

1 minuut leestijd

KOUROU De Europese ruimtevaartbasis bij hel plaatsje

Kourou. Foto ANP

Het aanplanten van eucalyptus en Caraïbische dennen is nooit van de grond gekomen. „De oorzaak daarvan is vrij simpel: er ontbreekt een infrastructuur. Dat is voor de bosbouw in Guyana funest, hoewel ik mij kan voorstellen dat onze vrienden van de milieubeweging daar allerminst om rouwen". Jacques Valeix is als regionaal directeur van de Nationale Bosraad (ONF) de beheerder van het Guyanese oerwoud.

Hij rekent voor: het aanleggen van een weg door het woud kost onder de meest gunstige omstandigheden zeker 75.000 gulden per kilometer. Zelfs het kappen van een smal pad is een dure grap: afhankelijk van de breedte tussen de 15.000 en 50.000 gulden. „Deze absurde prijzen maken de exploitatie van het woud onrendabel. Alle subsidies en fiscale aanmoedigingen ten spijt zal de Guyanese bosbouw voorlopig niet van de grond ko

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.