+ Meer informatie

Maandblad Vovo in nieuw jasje gestoken

5 minuten leestijd

-dsHiol'i .nsjaoi n Het Voorlichtingsbureau voor de Voeding (Vovo), dat al sinds jaar en dag betrouwbare informatie en voorlichting geeft op het gebied van de voeding, heeft haar maandblad "Voedingsinformatie" in een nieuw jasje gestoken. De titel is gewijzigd in "Voeding & Voorlichting", het blad heeft een ander uiterlijk gekregen en is nu ook tweemaal zo dik als zijn voorganger. Voor hen die het maandblad oude stijl nog niet kenden: het blad behandelt een actueel voedingsonderwerp, geeft produktinformatie, bespreekt boeken die recent zijn verschenen op het gebied van voeding en vermeldt regelmatig welke nieuwe brochures en ander voorlichtingsmateriaal door het Vovo worden verstrekt. De verbeterde versie is uitgebreid met informatie omtrent grootkeukenactiviteiten.

Het januarinummer heeft als thema de veiligheid van ons drinkwater; in de rubriek grootkeuken wordt melding gemaakt van criteria die zijn opgesteld voor de beoordeling van restaurant-maaltij«MO'^Èirsninai den. Wordt in instellingen in de gezondheidszorg al jarenlang rekening gehouden met onder andere vet- en zoutgehalte van de voeding, in de horeca was men nog niet zover.

De gedachte dat men in een restaurant lekker moet kunnen eten zonder te worden geplaagd door allerlei beperkingen was hieraan niet vreemd. Het Vovo is in overleg met de Horeca druk doende hierin verandering aan te brengen.

Beroepsmatig

Verder bespreekt het blad de zure melkprodukten die in ons land verkrijgbaar zijn. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat zure melkprodukten mogelijk beschermen tegen borstkanker bij vrouwen.

Tot slot wordt een aantal pas verschenen boekjes op het gebied van dieetvoeding besproken.

Het maandblad is afgestemd op iedereen die in zijn of haar beroep met voeding te maken heeft. "Voeding & Voorlichting", maandblad uitgegeven door het Voorlichtingsbureau voor de Voeding; verschijnt elf maal per jaar; abonnementsprijs 22,50 gulden per kalenderjaar. Amsterdam — "Stervende sterren" is. het onderwerp van de avondvoorstelling die 6 februari wordt gegeven in het Artis Planetarium. Prof. dr. E. van de Heuvel zal hierover een lezing geven. Aanvang 'Toegangsprijs 9 gulden.ln&ruur 20.09 matle': 'Ó2Ö-^.33452. Apeldoorn — Wegens het grote'sücfcès is de tentoonstelling "Wij zijn er nog, het regentschap van koningin Emma, 18901898" in de Westvleugel van Paleis Het Loo tot 4 maart verlengd. Openingstijden: dinsdag tot zondag van 10.00 tót 17.00 uur. Den Bosch — Morgen start de tentoonstelling "In buscoducis" in het Noordbrabants Museum. Deze tentoonstelling duurt tot en met 30 april en laat kunst uit de bourgondische tijd zien. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdagvan 12.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is 7,50 gulden en pas 65-houders 3 gulden. Informatie: tel. 073139664. Den Haag — Tot 18 maart is in het Haags Historisch Museum de tentoonstelling "Kent, en versint, eer dat je mint" te zien. Aandacht wordt besteed aan onder andere de opvoeding van meisjes en jongens ter voorbereiding op het huwelijk. Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is 3 gulden en voor pas 65-houders 2,50 gulden. Leeuwarden — Het Centrum voor Levensbeschouwelijke Vorming (CLV) van de Christelijke Hogeschool NoordNederl^l presenteert ter gelegenheid van hefjjjpidium Generale "Zorg om..., zorg voor het milieu" in samenwerking met Art Revisited uit Groningen de tentoonstelling van grafisch werk: "Werken in de natijjir". De tentoonstelling is vanaf.jL4|eMaiari gratis.te bezichtigen: Enuü makade NZ 59. Rhenen — Tot en met 3 maart is er een overzichtstentoonstelling van Irene His

"Friese Platen; Schilderijen in Faience". Dafis de titel van de tentoonstelling die het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo tot en met 4 juni brengt. De expositie geeft de bezoeker een idee van de vaardigheidvan de 19e-eeuwse aardewerkschilder. sink in Streekmuseum het Rondeel. Hier exposeert zij met olieverf- en zijdeschilderingen met name geïnspireerd door de natuur. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.0OUÜFJ S : zater^^gjvan 14.00 fëfelj&PiQittHrsRfcKi toegangsprijs voor volwassenen is 1J50 gulden en voor pas 65-houders 75 cent. Informatie: tel. 08376-12077. Rotterdam — Tot begin 1993 is het Ambachtenkabinet in het Museum voor Volkenkunde (Willemskade 25) ingeruimd voor de tentoonstelling Wayang Revolusi. Hierin wordt de Indonesische visie gegeven op de onafhankelijkheidsstrijd. Wayang Revolusi lichtte het volk in over het waarom en het doel van de strijd. Schoonhoven — Tot en met 31 maart heeft het Nederlands goud-, zilver- en klokkenmuseum de expositie "penning in beeld". Hierbij wordt aandacht geschonken aan de Nederlandse penningontwerpers. Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is 3 gulden en voor pas 65-houders 2 gulden. Zuidlaren — Tot en met 7 februari is in de Prins Bemhardhoeve de Caravana '90. Deze caravanbeurs toont de nieuwste ontwikkelingen en produkten. De beurs is geopend op 3 februari van 10.00 tot 18.00 uur, 5 tot en met 7 februari van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is 7,50 gulden en voor pas 65-houders 4 gulden. Informatie: tel. 05905-8888.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.