+ Meer informatie

Werkloosheid blijft hoog in Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De werkloosheid in Rotterdam blijft naar het oordeel van de directeur van het gewestelijk arbeidsbureau op een hoog niveau. Weliswaar liep de werkloosheid bij de mannen de vorige maand iets terug tot 9890, bij de vrouwen trad opnieuw een stijging op tot 2765. Volgens de directeur van het arbeidsbureau begint steeds meer duidelijk te worden dat de verwachtingen over eën economisch herstel in 1976 niet door de feitelijke onwikkelingen worden bevestigd.

Hoewel in de regio Rotterdam de bedrijvigheid wel is toegenomen onder invloed van de gestegen consumptieve uitgaven en aanvulling van de voorraden, blijven investeringen nog steeds achterwege.

Verheugend vindt het GAB wel de teruggang van de werkloosheid onder de schoolverlaters. In september daalde deze bij de jongens tot 19 jaar niet onaanzienlijk tot 770 en bij de meisjes tot 665.

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich het slechtst in de metaalsector door het achterblijven van investeringen. De directeur van het Rotterdamse arbeidsbureau verwacht niet dat zich in deze ongunstige situatie spoedig een verbetering zal voordoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.