Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kip, ei of biefstuk anders

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Kip, ei of biefstuk anders

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Een simpele maaltijd klaarmaken duurt altijd langer dan je denkt. Vraagt iets bijzonders nog meer tijd? Dat hoeft niet. Deze gerechten zet u in een half uur of drie kwartier op tafel.

Kippebouten in ananassaus
4 kippebouten, zout, peper, 50 g boter
100 ml kippebouillon, 100 ml tomatesap
1 eetl. ketjap, 1 theel. sambal
1 blik ananasstukjes (ca. 225 g), allesbinder
Wrijf de kippebouten in met zout en peper Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in ca. 30 minuten knapperig bruin en gaar Leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de bouillon met tomatesap, ketjap, sambal, de ananasstukjes en een klein beetje ananasvocht door het bakvet. Laat dit even inkoken tot het een lichtgebonden saus is. Breng op smaak met zout en peper Bind eventueel met allesbinder Warm de kip nog even goed door in de saus.
Bereiding: 45 min.

Omelet verde
400 g (diepvries)spinazie, 1 ui, 3 eetl. olie
6 eieren, 75 g parmezaanse kaas, zout, peper
nootmuskaat, 20 g gezouten, gerookte amandelen
Laat de spinazie ontdooien volgens voorschrift op het pak of was verse spinazie en kook deze 6 minuten in aanhangend water beetgaar Laat de spinazie in een zeef uitlekken en hak hem fijn. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui goudgeel. Meng de ui door de spinazie. Klop de eieren los en roer de spinazie en de kaas erdoor Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en schenk het eimengsel erin. Bak de omelet in ca. 5 minuten op laag vuur tot de bovenkant droog is. Keer de omelet op een deksel, verhit weer 1 eetlepel olie en laat de omelet weer in de pan glijden. Bak de onderkant goudbruin. Hak de amandelen fijn. Snijd de omelet in vieren. Leg op elk bord een stuk en strooi de amandelen erover
Bereiding: 25 min.

Roergebakken biefstuk met paprika
3 eetl. Chinese sojasaus, 2 eetl. medium dry sherry
1 theel. maizena, 400 g biefstuk, 2 groene paprika's
1 rode peper, 1 schijfje verse gemberwortel, ca. 1 cm dik
1 teentje knoflook, 4 eetl. olie
2 eetl. zwarte boontjes (blikje), 50 ml bouillon (blokje) zout, peper, suiker
Roer een marinade van sojasaus, sherry, maizena en 2 eetlepels water Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze door de marinade. Laat de biefstuk zo ca. een halfuur staan. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer de peper, ven/vijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Schil de gember en het teentje knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de biefstuk al omscheppend snel bruin.
Neem de biefstuk met een schuimspaan uit de pan. Schenk de helft van de olie uit de pan en voeg de paprika, de peper, de gember, het knoflook en de zwarte boontjes aan de resterende olie toe. Bak het geheel al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het vocht op hoog vuur verdampen. Schep de biefstukreepjes erdoor en warm het gerecht goed door Breng op smaak met zout, peper en suiker
Bereiding: 45 min.

------------------------------------------------------------------------------------

Gemakkelijk
Bijzonder, maar niet buitenissig zijn de recepten voor hoofdgerechten uit "100 makkelijke maaltijden". Niet doorsnee, maar ook niet moeilijk. Het boekje heeft een ringband, zodat het goed open blijft liggen. Bij elk recept een kleurenfoto. "100 makkelijke maaltijden" door Carola Thomas; uitg. Tirion, Baarn, 1995; 126 biz., ƒ 19,90.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 december 1995

Terdege | 96 Pagina's

Kip, ei of biefstuk anders

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 december 1995

Terdege | 96 Pagina's