+ Meer informatie

De grote dag toen en nu

2 minuten leestijd

De grote dag..... Iedereen begrijpt onmiddellijk wat hiermee bedoeld wordt. En het is niet voor niets dat de trouwdag deze naam draagt. Het is voor bruid en bruidegom een van de belangrijkste dagen in hun leven. Voordat het zover is, moet er heel wat gebeuren. Maanden van tevoren beginnen de voorbereidingen al, waarbij moeder zich vaak net zo druk maakt als haar dochter. Over allerlei voorbereidingen en over de grote dag zelf gaat dit nummer.

Een belangrijke plaats ruimen we in voor de foto's die u ons in ruime mate toezond. We hebben ons best gedaan er zoveel mogelijk te plaatsen. Deze pagina biedt een selectie uit het grote aanbod. Vooral voor de dames moet het een plezier zijn de bruidsmode van begin 1900 tot nu te zien uitgebeeld in een serie fraaie foto's. Duidelijk is te zien dat er steeds weer teruggegrepen Moordt op stijlen uit het verleden. Soms zijri er zelfs treffende overeenkomsten op te merken tussen bijvoorbeeld een bruidsjapon uit 1930 en 1980.

Ook in de rest van deze bijlage kunt u soms foto's aantreffen die opgestuurd werden. We hebben ze dan gebruikt om andere verhalen te illustreren. Steeds staat de trouwdatum er echter bij vermeld, dus u kunt de vergelijkingen het hele nummer door maken.

We kregen ook enkele foto's binnen, soms met een verhaaltje erbij, van echtparen die vlak voor of in de oorlog getrouwd zijn. Helaas konden die nu wegens ruimtegebrek niet geplaatst worden, maar daar hebben we een andere oplossing voor gevonden. We bewaren ze een week, tot de RD-plus van 1 mei a.s. Dat nummer zal gewijd zijn aan de herdenking van de bevrijding op 5 mei, zodat een pagina met verhalen over trouwen in oorlogstijd daarin zeker niet misstaat.

Alle inzenders en (meestal) inzendsters bedanken we bij dezen heel hartelijk voor het opsturen van de foto's en/of verhaaltjes. Zonder uw hulp hadden we dit nummer niet zo kunnen maken. De foto's krijgt u zo gauw mogelijk van ons terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.