+ Meer informatie

Tanzaniaanse krant publiceert wreedheden in rijk van Idi Amin

1 minuut leestijd

DAR-ES-SALAAM — De regeringskrant Sunday News in Dar-Es-Salaam in Tanzania heeft foto's gepubliceerd van vermeende wreedheden in Oeganda onder de kop: „Terreur, bloed en dood houden Amins regime in stand. Toch protesteert Afrika niet".

Onder de gepubliceerde foto's zijn er van naakte Afrikanen met afgedekt hoofd die zijn doodgeschoten en aan bomen gebonden, Afrikanen die geboeid uit auto's worden gehaald om te worden doodgeschoten en een openbare afstraffing van burgers door politiemannen en soldaten.
De foto's beslaan twee pagina's van de Sunday News. Het blad publiceerde ook de volledige tekst van een verklaring die, vrijdag is afgelegd door de regering van Tanzania om uit te leggen waarom zij de topconferentie van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid (OAE) in de Oegandese hoofdstad Kampala niet bijwoont die maandag begint.
In de verklaring wordt de Oegandese president Idi Amin krachtig veroordeeld.
Er staat verder in dat de OAE als organisatie van schijnheiligen dient te worden gebrandmerkt als zij weigert ook misdaden in Afrikaanse landen te veroordelen.

Tanzania weigert deel te nemen „aan de schijnvertoning van veroordeling van kolonialisme, apartheid en fascisme in het hoofdkwartier van een moordenaar, een onderdrukker, een zwarte fascist en een bewonderaar van het fascisme naar eigen zeggen", aldus de verklaring.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.