+ Meer informatie

De volmaakte mens (II)

1 minuut leestijd

Aan de tekenmethode stelde Albinus daarom hoge eisen. Om het juiste perspectief te krijgen, plaatste hij het skelet achter een in vakjes verdeeld raamwerk. Twaalf en een halve meter —in Albinus' eigen woorden: veertig Rijnlandse voeten— verderop stond tekenaar Jan Wandelaar voor een tekenpapier even groot als het raamwerk en verdeeld in dezelfde vierkanten van zeven bij zeven centimeter. Door een vizier, dat het oog fixeerde, keek Wandelaar naar het skelet en tekende hij het vierkant voor vierkant nauwkeurig na. Die originele, manshoge krijttekeningen zijn bewaard gebleven en vormen volgens de mensen van Museum Boerhaave een indrukwekkend hoogtepunt van de tentoonstelling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.