+ Meer informatie

NOS stelt nieuwe zenderindeling voor tv vast

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - Het bestuur van de NOS lieeft gisteren besloten dat de VARA en de AVRO met ingang van het nieuwe seizoen in oktober van zender moeten ruilen. Daardoor komt de AVRO op liet eerste net, samen met de KRO en NCRV. De VARA komt op het tweede net, samen met de TROS en Veronica. Het derde net blijft ongewijzigd.

De voorzitter van de NOS, M. de Jong, maakte dit „noodverband" gisteren bekend na afloop van de bestuursvergadering. Alleen de B-omroepen VPRO en EO hebben tegen de indeling gestemd. De EO omdat zij nog geen garanties kon krijgen van de andere omroepen op het eerste net over de dag van uitzending.

De VPRO vindt deze tussenoplossing niet geloofwaardig, omdat het afwijkt van de indeling die is voorzien in het Meerjarenplan van de NOS. In dat plan zouden AVRO, KRO en NCRV ook op het eerste net komen, maar zou de VARA samen met de NOS en VPRO het derde net vullen. De TROS, Veronica en EO komen in het meerjarenplan op het tweede net.

De Jong legde er de nadruk op dat de nieuw vastgestelde indeling, die voor één seizoen geldt, nodig was om bedrijfsorganisatorische redenen. De omroepen moeten voor het komende seizoen immers plannen maken, contracten sluiten en faciliteiten reserveren.

Bovendien kunnen, aldus de Jong, de AVRO, KRO en NCRV alvast werken aan de toekomstige samenwerking. Het biedt ook aan TROS en Veronica de ruimte de voorziene samenwerking uit te bouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.