+ Meer informatie

Paul Chr. van Westering overleden

1 minuut leestijd

ZANDVOORT - In zijn woonplaats Zandvoort is overleden Paul Christiaan van Westering, componist van "Dikkertje Dap" en het veel door Feike Asma gespeelde orgelwerk "Suite de Concert".

Van Westering werd 79 jaar. Hij werd vooral bekend als componist van muziek voor de kinderliedjes van Annie M. G. Schmidt. Hij schreef ook muziek voor de protestants-christelijke eredienst, was criticus, tekstschrijver, organist (Begijnhofkapel Haarlem, later Heemstede), pianist en de eerste bespeler van het 31toonsorgel in het Teylermuseum te Haarlem.

Paul Chr. van Westering was orgelleerling van Marcel Dupré en studeerde compositie bij Jan Mul en Henk Badings.

In orgelkringen werd Van Westering bekend door zijn variaties op "Merck toch hoe sterck" en de Bachvariaties voor het 40-jarig organistenjubileum van Feike Asma. Asma drong bij Van Westering veelvuldig aan om grote orgelwerken te compo

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.