+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Obligatiemarkt iets lager

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Op de Amsterdamse effectenbeurs moesten de staatsfondsen maandag toch nog weer Iets omlaag. Per saldo lag de markt ca. 0.2 punt beneden het peil van afgelopen vrijdag. De' belangstelling voor de nieuwe 10-Jarige 11,6 pet staatslening, waarop dinsdag kan worden Ingeschreven, vonden handelaren redelijk, maar niet meer dan dat. De uitgiftekoers werd geprikt op 100 pet of een fractie daarboven. Het bedrag dat de staat zou kunnen opnemen werd geschat op f 500 tot f 600 min. Niet meer, omdat de markt dit jaar al flink wat heext opgenomen en verder omdat er wat onzekerheden zijn over de ontwikkeling van de rente, aldus de beurs.

De aandelenmarkt ging redelijk optimistisch van start, maar gaandeweg kwam wat aanbod opzetten, wat de koersen weer omlaag drukte. Zo kwam bij de internationals Kon. Olie 60 cent lager uit op f 88.30, ondanks de hogere dollar. Unilever en Philips hielden goed stand, terwijl Akzo een dubbeltje won op f 22.90. KLM moest het na de forse stijging van afgelopen vrijdag enigszins bezuren. Overigens was de omzet afgelopen vrijdag enorm. De koers hield zich maandag op een redelijk niveau van f 103.50,f llager.

De banken lagen aangeboden. ABN stond rond het middaguur op een verlies van f 2 op f 283. NMB zakte f 1.50 op f 172. Ook de verzekeraars hadden te lijden van wat aanbod.

Bij de bouwers trok Volker-Stevin 80 cent aan op f 21. Ogem had te kampen met flink wat aanbod na de bekendmaking van het forse verlies van f 118 min, wat weer wat hoger was dan eerder aangekondigd. Oe beurs reageerde met een koersdaling van 70 cent op f 7.20.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.