+ Meer informatie

Ds. Vroegindeweij 60 jaar predikant

1 minuut leestijd

VOORTHUIZEN - Ds. W. Vroegindeweij, emeritus-predikant in de Nederlandse Hervormde Kerk, hoopt op 11 oktober 60 jaar predikant te zijn. Op 11 oktober 1931 werd hij predikant te Zegveld.

Ds. Vroegindeweij diende na Zegveld de gemeenten Hoogeveen, Huizen, Barneveld en Katwijk aan Zee. Op 10 mei 1972 ging hij met emeritaat. De predikant, die stamt uit een bekende predikantenfamilie, werd mede bekend door zijn jarenlange voorzitterschap van de Bond van hervormde zondagsscholen op gereformeerde grondslag.

Toen hij enkele jaren geleden, ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag, in onze krant werd geïnterviewd, zei hij: „We maken ons om veel dingen druk, maar het enige waar het uiteindelijk op aankomt, is het persoonlijk geloof in de Heere Jezus. Daar moeten we ook als dominees toch de meeste zorg om hebben".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.