+ Meer informatie

Justitie stelt onderzoek in na klacht Petaio

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Een klacht ^an zigeunerkoning Petalo over de behandeling van zijn zoon in een Amsterdamse politiecel zal op last van minister Hirsch Ballin van justitie onderzocht worden. Dit blijkt uit een brief van de minister aan Petalo die gisteren bij hem arriveerde.

Eind juni vroeg Koos Petalo om een onderzoek naar de situatie in het, politiebureau aan de Marnixstraat Een van zijn zoons zat daar vast en mocht geen bezoek hebben van vrouw, kinderen en familie. „Na voorgeleiding bij de rechter-commissaris heeft men daar wel recht op, tenzij er beperkingen gelden, maar dat was niet zo", aldus Petalo.

Volgens de zigeunerkoning, zoals hij wordt genoemd, wordt mensen s het wezenlijk recht onthouden vani bezoek van het gezin. „Dat hebben 1 zij gezien de onmenselijke en klem-| mende toestand op het bureau nogi meer nodig", aldus de brief van Peta-i

Volgens de Amsterdamse politie isf de situatie op een politiebureau nuJ eenmaal anders dan in een Huis vanj Bewaring, waar verdachten na huni voorgeleiding bij de rechter-commissaris heengaan, • tenzij' daar plaats is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.