+ Meer informatie

Collegegeld voor deeltijdstudent flink omhoog

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het collegegeld voor deeltijdstudenten in het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs gaat omhoog naar 1700 gulden in het jaar 1995/1996.

Dat heeft het kabinet gisteren op voorstel van minister Ritzen van onderwijs en wetenschappen besloten. De verhoging is bedoeld om de tarieven in gelijke pas de laten lopen met de stijging van het collegegeld voor voltijdstudenten. In een eerder stadium zijn regering en Tweede Kamer overeengekomen dat de collegegelden voor voltijdstudenten jaarlijks met 100 gulden zullen stijgen tot 2250 gulden in het studiejaar 1995/1996.

Het collegegeld voor deeltijdstudenten gaat het komend jaar met 150 gulden omhoog naar 1475 gulden. In de drie jaren daarna komt er telkens 75 gulden bij. Een extraneus, iemand die geen onderwijs volgt maar wel examens aflegt, gaat uiteindelijk 1280 gulden examengeld betalen, j De verhogingen van de collegegelden leveren de overheid tien miljoen gulden op in 1992. oplopend tot 28 miljoen in 1996.

Riskante leefgewoonten zijn onchristelijk. Hoe riskant vindt u de alcohol?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.