+ Meer informatie

Hondepoep (1)

1 minuut leestijd

Ons land telt ruim anderhalf miljoen honden. Het is inmiddels bekend: behalve voor gezelligheid, zorgen al die viervoeters ook voor nogal wat ongemakken. Zo wordt alleen al in Amsterdam per jaar zo'n miljoen keer in hondepoep getrapt. De Nederlandse Vereniging van Reinigingsdirecteuren schat de totale jaarlijkse produktie op, schrik niet, 160 miljoen kilo. Overheden zoeken de oplossingen —helaas— nog steeds in de marge. De ene gemeente schaft een caninette (motorfiets met zuiginstallatie) aan, terwijl anderen opruimplicht invoeren met allerlei van het kinderschepje afgeleide hulpmiddelen. Het kwaad is dan echter al geschied. Mooier zou het zijn de hond beter verteerbaar voer voor te zetten, zodat-ie minder vaak hoeft. Dat zou een hoop schelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.