+ Meer informatie

Polen en Duitsland tekenen spoedig grensverdrag

1 minuut leestijd

FRANKFORT A/D ODER - Polen en Duitsland ondertekenen eind november in Warschau het grensverdrag waarin de naoorlogse Oder-Neissegrens tussen beide landen definitief wordt erkend. Dat heeft de Duitse bondskanselier. Helmut Kohl, gisteren op een persconferentie in Frankfort aan de Oder bekendgemaakt.

Kohl was in de Duitse grensstad voor een onderhoud met zijn Poolse ambtgenoot Tadeusz Mazowiecki. De Duitse bondskanselier zei te hopen dat de onderhandelingen voor een algemeen Pools-Duits verdrag met betrekking tot „goed nabuurschap" begin 1991 kunnen worden afgerond. Volgens Kohl kunnen de twee verdragen dan in februari ter ratificatie aan de beide parlementen worden voorgelegd. „Ik ben ervan overtuigd dat Europa werkelijk vrede zal kennen nu Duitsland en Polen gezamenlijk de toekomst tegemoet gaan", zo stelde Kohl.

Vooral Polen wilde zo snel mogelijk een definitief grensverdrag met Duitsland,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.