+ Meer informatie

Wegsluiting wegens paddentrek

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Om een mogelijk uitsterven van de padden in de Westduinen in Den Haag te voorkomen, zal de gemeente op een aantal dagen tussen half maart en half april een weg langs deze duinen afsluiten.

Volgens de gemeente trekken de padden tegen het voorjaar, vooral 's avonds en 's nachts, uit de duinen de weg over om in slootjes aan de andere kant van de weg de paartijd door te brengen. Tot nu toe werden ieder jaar op de betrokken weg, de Duinlaan, talloze padden doodgereden door auto's.

Hierdoor is de paddenstand in de duinen aanzienlijk teruggelopen en moet iets gedaan worden om uitsterving van deze diersoort in de duinen te voorkomen, aldus de Haagse plantsoenendienst. Op dagen dat de weersomstandigheden gunstig zijn voor de paddentrek, zal dan ook de Duinlaan voor het verkeer worden afgesloten.

De gemeente zegt dat dergelijke maatregelen ook al zijn toegepast in onder andere Duitsland en Zwitserland, waar zelfs snelwegen worden gesloten tijdens de paddentrek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.