+ Meer informatie

Deel belastingen in Gorcum fors omhoog;

1 minuut leestijd

GORINCHEM — In de vorige week gehouden gemeenteraadsvergadering is de gemeenteraad van Gorinchem met veertien stemmen voor en vier tegen akkoord gegaan met het voorstel van het college van B en W inzake de wijziging van de belastingtarieven 1985. B en W stelden voor om een aantal belastingen niet te verhogen en een aantal wel fors te verhogen. De gemeenteraadsfracties SGP, RPF en Stadsbelang stemden tegen het voorstel.

Niet zuUen verhoogd worden, de afvalstoffenheffing, onroerend-goedbelasting, hondenbelasting, marktgelden, infectieziektenrechten en woonwagenrechten. Wel worden verhoogd, de leges voor woonruimtevergunningen met 10 procent; bouwleges 10 procent; kadegelden 6,3 procent; liggelden woonschepen 11 procent; reinigings- en eontainerrechten 19 procent en de begrafenisrechten met 25 procent.

Vooral de verhogingen van de woonruimtevergunningen en de begrafenisrechten gaven aanleiding tot laitiek aan het adres van het college van de zijde van de fracties SGP/RPF en Stadsbelang. volking ernstige bezwaren heeft. De heer Weststrate rekende de raad voor, dat de laatste drie jaar de begrafenisrechten verdrievoudigd waren. Zo'n drastische verhoging van 25 procent vond hij onverantwoord, waarbij hij nog niet wilde uitgaem -van onbehoorlijk bestuur, doch wel een onzorgvuldig bestuur constateerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.