+ Meer informatie

Loonsverhoging van 3 procent in bejaardenoorden

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De 70.000 werknemers van de- bejaardenoorden krijgen dit jaar een loonsverhoging van 3 procent. Ook zijn afspraken gemaakt over blijvende financiering van de functiewaardering, zo heeft een woordvoerder van de CFG gisteren meegedeeld.

De loonsverhoging geldt met terugwerkende kracht tot mei. Werkgevers en bonden hebben pas nu een akkoord kunnen bereiken, omdat lange tijd onzekerheid bestond over de financiering. In juni besloten partijen het cao-overleg voorlopig stop te zetten, in afwachting van overleg tussen de Vereniging van Nederlandse Bejaardenoorden (VNB) en de ministeries van WVC en sociale zaken.

Dat overleg heeft uiteindelijk de gewenste duidelijkheid opgeleverd, zodat VNB en bonden alsnog tot een akkoord zijn gekomen. Ook in 1990 liep de totstandkoming van de cao bejaardenoorden ernstige vertraging op, nadat minister De Vries van sociale zaken het akkoord wegens te hoge kosten had verworpen.

Het overleg had uitsluitend betrekking op de loonsverhoging voor dit jaar en de financiering van de functiewaardering, aldus CFO-bestuurder A. Bal. Voor de overige arbeidsvoorwaarden is vorig jaar een tweejarige cao afgesloten. De betrokken ministeries hebben volgens Bal ‚Äěpositief noch negatief' gereageerd op de vraag van de VNB of zij willen blijven bijdragen aan de functiewaardering.

Het project heeft in totaal 80 miljoen gulden gekost. Het ministerie van onderwijs en wetenschappen nam 26 miljoen voor zijn rekening, drie computerfabrikanten legden in totaal 33 miljoen neer en de rest van het bedrag kwam van het bedrijfsleven.

Volgens gegevens van de Postbank, die zich onder meer met de administratieve verwerking van de software-coupons bezighield, hebben in totaal 1870 scholen aan het project deelgenomen. Zij bestelden in totaal 18.500 software-pakketten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.