+ Meer informatie

Nederlandse decemberzegel

1 minuut leestijd

Voor de vierde keer .brengt PTT-Post een speciale decemberzegel uit voor de frankering van kerst- en nieuwjaarspost. Opnieuw een waarde van 50 cent mèt bestemmingen binnen ons land. De zegel wordt verkocht in velletjes van 20 stuks a tien gulden. ' De korting geldt alleen van 29 november tot 31 december, waarna ie zegel nog kan worden ge>^uikt met bijplakking tot het norTiale tarief.

De nieuwe zegel vertoont een grijs en een violet vlak. De vlakken staan voor land en lucht, met in de rand vlakjes in oranje, groen en blauw. Deze zijn gerangschikt als molenwieken en symboliseren de tijd. Op de zegels zijn het woord "Nederland" en de tekst "50 cent 1990" afgedrukt. Doordat deze niet dezelfde stand hebben, heeft de zegel eigenlijk geen boven- of onderkant. Het ontwerp is van Stephan Saaltink en Leo de Bruin (Rotterdam).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.