+ Meer informatie

Radio-Bagdad roept op tot terreuraanslagen

1 minuut leestijd

NICOSIA (AP) - Radio-Bagdad heeft pro-Iraakse activisten In het buitenland vandaag opgeroepen om hard toe te slaan tegen de belangen van landen die zich in de coalitie tegen Irak hebben geschaard.

In een commentaar werd de Amerikaanse president, George Bush, bestempeld tot „de slachter van dit tijdperk" en werd koning Fahd van Saoedi-Arabië te verstaan gegeven dat hem „een bittere dood" te wachten staat.

Vervolgens zond radio-Bagdad een serie waarschijnlijk gecodeerde berichten uit, gevolgd door een oproep van het "Centraal Commando". „Aan de strijders in alle revolutionaire cellen. Bestrijd hen uit alle macht, in al hun holen, waar zij zich ook mogen bevinden. Spaar geen enkel belang van geen enkel land dat deelneemt in de agressie tegen jullie broeders in Irak, tegen een Arabisch en islamitisch land", zo luidde de oproep.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.