+ Meer informatie

„Minister voor Wetenschapsbeleid moet blijven"

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Van Trie) (wetenschapsbeleid) is van mening dal bij de kabinetsformatie de post die hi; nu bekleedt niet mag verdwijnen. In eer brief aan de Eerste kamer zegt hij, dal hij zich er tegen zal verzetten dat de wens minder afzonderlijke departementen te hebben zal leiden tot schrappen van de portefeuille van wetenschapsbeleid.

Volgens Van Trier is juist een minister van wetenschapsbeleid, die niet gebonden is aan specifieke sectoren, in staat te zorgen voor impulsen op het gebied van micro-elektronica, het informatiebeleid, de herstructurering van TNO enzovoorts. Van Trier meent zelfs dat wegens deze belangrijke aspecten van het overheidsbeleid de positie van de minister van Wetenschapsbeleid versterkt moet worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.