+ Meer informatie

Carbolineamvlekken

1 minuut leestijd

Op mijn cementtegels heb ik bruine carbolineum (in de volksmond carboleum) gemorst. Hoe krijg ik die eruit? Antwoord — Daar zien wij geen kans toe! Er zijn wel oplosmiddelen, zoals benzeen en cyclohexanol, maar die zijn duur, brandbaar en giftig! U zou met deze middelen uw vloer móeten schrobben, gestoken in een speciaal pakje met gasmasker. En dan zou een mannetje op de uitkijk moeten staan om iedereen te waarschuwen en iedere vorm van vuur of electriciteit tegen te houden. Daarna zou u weken lang moeten luchten. U kunt veel beter alle tegels met carbolineum behandelen zodat de kleur tenminste gelijk is en daarin berusten. Wilt u dat per se niet, schakel dan een verfverwijderingsbedrijf in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.