+ Meer informatie

Onderzoek

2 minuten leestijd

Weest niet al te zeer gezet op gevoelige genaden en bewerkingen van Gods Geest tot vertroosting en blijdschap. Behaagt het God het u te schenken, weest dankbaar, acht het groot en bewaart het getrouw. Maar mist gij het, bedenkt, het is hier de tijd niet van gevoelen, maar van geloven; het ene gaat en komt, maar het geloof blijft als het gevoel weer overgaat; het ene maakt een vaste, verzadigde en tedere wandel, maar het andere is zeer ongestadig.

Zolang als men het gevoel heeft van Gods liefde, zou men bergen verzetten en zeggen: ik zal niet wankelen; maar houdt dat op, dan staat men voor het minste verlegen en wordt spoedig moedeloos. Doch het geloof blijft in de grootste duisternis; dan houdt men God vast op Zijn Woord en toezeggingen en dan hebben alle verzoekingen minder kracht.

Houdt u veel bezig in het onderzoek van Gods Woord en de Goddelijke waarheden. Oefent u in de kennis, want die is de grondslag waarop het geloof rust. De onkunde is de moeder van het ongeloof; want dan staat men voor de minste tegenwerping verlegen, die men anders door een gegronde kennis zou kunnen oplossen. Beproeft ook in het Woord, welke Gods goede, volmaakte en welbehagelijke wil zij, om die te houden tot de regel van uw wandel.

Petrus Immens („De godvruchtige Avondmaalganger")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.