+ Meer informatie

Weer veer tussen Veere en Kamperland

1 minuut leestijd

VEERE Precies dertig jaar nadat de veerverbinding tussen Veere en Kamperland werd opgeheven, vaart de veerboot weer. Morgen kunnen de eerste passagiers worden overgezet.

Het fiets- en voetveer is het tweede in Zeeland dat in ere wordt hersteld. Tussen Yerseke en Gorishoek vaart al enkele jaren een motorschip. Plannen zijn er om ook het veer tussen Kortgene en Wolphaartsdijk in ere te herstellen.

De 'Stad Veere" vertrekt van de steiger, aan de voet van de Campveerse Toren, en meert aan bij de steiger in Kamperland. Het zijn dezelfde steigers die tot 1961 in gebruik waren bij de oude veerboot. De veerverbinding werd tot 1961 onderhouden met de "Zuidvliet". Deze veerboot is momenteel in het bezit van het Zierikzeese duikbedrijf Noordhoek. Morgen zal de "Zuidvliet" nog eenmaal zijn oude tochtje maken. Het veer is zeker al zeven eeuwen oud.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.