+ Meer informatie

Vertrek Sowjettroepen gewenst

1 minuut leestijd

WENEN - Hongarije heeft giste ren de SU gevraagd alle Sowjettroepen die op zijn grondgebied zijn gelegerd, dit jaar of uiterlijk in 1991 terug te trekken.

Dit heeft de Hongaarse staatssecretaris van buitenlandse zaken, Ferenc Somogyi, gisteren in Wenen gezegd. De terugtrekking zou moeten plaatshebben in het kader van de conferentie voor de vermindering van de conventionele strijdkrachten in Europa (CFE).

Ook Solidariteit-voorman Lech Walesaiheeft psteren de SU opgeroepen nog dit jaar al haar troepen uit Polen terug te trekken. Tegenover de Sowjet-ambassadeur in Polen, Wladimir Browikov, zei hij dat dit een voorwaarde is voor een „nieuwe relatie" met de SU, aldus Walesa's woordvoerder Jaroslaw Kurski.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.