+ Meer informatie

Zaïrese

1 minuut leestijd

KINSHASA (RTR) - President Moboetoe Sese Seko van Zaïre heeft in een poging de toenemende oppositie in zijn land de wind uit de zeilen te nemen, de leider van de grootste oppositiegroepering gisteren benoemd tot premier.

Moboetoe maakte de benoeming van Etienne Tshisekedi wa Mulumba, de leider van de Unie voor Democratie en Sociale Vooruitgang (UDPS), tot premier bekend in een korte verklaring voor de radio. De Zaïrese president, die het land al 26 jaar met ijzeren hand leidt, wordt geconfronteerd met een zich steeds krachtiger roerende oppositie.

Moboetoe zei dat hij Tshisekedi had gekozen na met hem te hebben overlegd. Het is nog niet bekend of de voorman van de UDPS de benoeming heeft aanvaard. Aanhangers van

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.