+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

J. F. Munneke: „Gegeven Land, Studies over Bijbel en Natuur", Uitgave Oosterbaan & Le Cointre. Goes. Prijs ingenaaid: ƒ 19,90. Gebonden: ƒ 24,90.

In dit goed uitgevoerde boek, met goede informatieve foto's geeft de schrijver een beschrijving van de natuurlijke historie van het land Israël in bijbelse tijden. Daar hoort dan ook de bodemcultuur en de plaats die de mens innam, bij.

Kort en kernachtig komt een groot aantal onderwerpen aan de orde: de landstreken, het klimaat, de seizoenen, de grondsoorten en landschappen, het grondgebruik in bijbeltijd, de woeste gronden, bomen en bossen, de fauna, vloeiende van melk en honing, de woestijn. Verder bevat het boek een index op en toelichtingen bij de afbeeldingen, literatuur, bijlagen met overzichten over regenval en temperatuur, registers met namen en trefwoorden.

Heel accuraat en met veel liefde voor de Bijbel en de Schepper van hemel en aarde heeft de schrijver alles beschreven. Steeds wordt er verwezen naar de Bijbel.

Het boek kan als informatieboek voor de geïnteresseerde bijbellezer goede diensten bewijzen. Verder kan het als les- en leerboek (de landkaartjes kunnen ingevuld worden!) goede diensten bewijzen op catechetenopleidingen, jeugdverenigingen en bij opleidingen voor onderwijsgevenden.

We danken de schrijver en de uitgever voor de inhoud en de vorm waarin elementaire gegevens voor het goed verstaan van de Bijbel zo binnen ons bereik gekomen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.