+ Meer informatie

Vlaardingen pakt' hondepoep aan

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN - Het probleem van de hondepoep in Vlaardingen moet worden opgetost door een mentaliteitsverandering bü de hondebezitters, zy moeten by het uitlaten van hun huisdier zorgdragen dat de uitwerpselen op de daartoe geëigende plaatsen belanden en niet op voetpaden en trapveldjes.

De gemeenteraad stelde gisteren 22.500 gulden beschikbaar om hiervoor een informatiecampagne te voeren. Door het stellen van op specifieke gebieden gerichte regels denkt de gemeente het verantwoordelijkheidsbesef te stimuleren.

Als algemene regel blijft gelden dat honden aangelijnd moeten zijn. Bij eventuele „ongelukjes" op de stoep geldt een opruimplicht. Verder worden drie soorten gebieden aangewezen. Als eerste zijn er plaatsen waar het verboden is om honden uit te laten. Hierbij wordt gedacht aan winkelcentra als het Liesveld en de Loper.

Vervolgens zijn er "beschermde" gebieden, waar een opruimplicht en een toonplicht van het opruimmiddel gelden. Ten slotte komen er "gedoogzones" waarin honden los mogen lopen en vraar hondepoep kan worden toegestaan.

De nieuwe regels worden bekendgemaakt via advertenties en een informatiebrochure voor hondebezitters. Een halfjaarlijkse "hondenkrant" werd op voorstel van de VVD uit het voorstel geschrapt.

Bij de discussie merkte SP-voorman Remi Poppe op dat hij het vreemd vond dat het voorstel van zijn fractie om hondentoiletten in te richten, geheel wordt omgedraaid. Uit het antwoord van burgemeester en wethouders aan een boze bewoner blijkt namelijk dat in de Vettenoordsepolder een trapveldje wordt voorzien van een afscheiding, zodat honden daar niet meer kunnen komen. „Een klein poepvrij gebiedje dus", aldus Pbppe, die vervolgens van de wethouder de toezegging kreeg dat ook het hondentoilet op korte termijn zal worden getest op effectiviteit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.