+ Meer informatie

Minder asiel aangevraagd

1 minuut leestijd

Het herenigde Duitsland is Europa's sterkste economische macht en na de VS en Japan de derde in de wereld. Met een totale bevolking van 78 miljoen (62 West- en 16 Oostduitsers) heeft Duitsland als Europees land het grootste inwonersaantal en een Bruto Nationaal Produkt van 1,3 biljoen dollar. Zie ook pag. DEN HAAG - Er zijn vorige maand ruim een kwart minder asielzoekers ons land binnengekomen.

In augustus bedroeg hun aantal nog 2368, in september waren het er ruim 600 minder: 1765. Vooral het aantal vluchtelingen uit Roemenië nam sterk af: van 720 naar 300.

Een woordvoerder van het ministerie van justitie vindt het nog te vroeg om te stellen dat de terugloop het gevolg is van het „lik-op-stuk-beleid" van staatssecretaris Kosto. „De komende maanden moet blijken of deze tendens doorzet".

HOOGSTRAAT 17 VEENENDAAL

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.