+ Meer informatie

Politie liet moordenaars Bakhtiar gaan

1 minuut leestijd

PARIJS (AP) - Franse en Zwitserse politieagenten hebben vorige week: twee Iraniërs, die inmiddels verdaciit worden van de moord op de voormalige Iraanse premier Shahpour Bakhtiar, korte tijd in heclitenis gehad. De

moord op Bakhtiar ontdekt. was toen nog niet

De beide Iraniërs, die vermoedelijk deel uitmaakten van een commando dat naar Frankrijk was gestuurd om de ex-premier te vermoorden, werden vorige week woensdag door de Zwitserse politie aan de grens met Frankrijk aangehouden, omdat in hun Turkse paspoorten vervalste Zwitserse visa waren aangetroffen. Dit werd gisteren door functionarissen van zowel de Zwitserse als de Franse politie bekendgemaakt.

De 31-jarige Mohammed Azadi en de 32-jarige AH Rad Vakili werd om die reden de toegang tot Zwitserland ontzegd. Zij werden aan de Franse kant van de grens op vrije voeten gesteld, omdat de Franse visa die zij bij zich hadden wel echt waren, aldus

Op de avond na de moord op Bakhtiar heeft de politie in het Bois de Boulogne bij Parijs in stukken gescheurde bebloede kleren en snippers van een Iraans paspoort gevonden, vermoedelijk afkomstig van Azadi en Vakili.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.